Cosmic Delay: Sitt eget univers

Først publisert i Spirit 19.02.12

Cosmic Delay

De oslo-baserte alternative rockerne Cosmic Delay slipper debutalbumet i februar. Spirit har møtt to av de 6 bandmedlemmene.

Vi møter Ida og Tor Ingar på et av Youngtorgets mange utesteder. De er henholdsvis vokalist og bassist i bandet som i tillegg består av, Hanne, Sniz, Thommie og Øyvind.

Startet dere ut som en sekstett?

– Det begynte med meg og kjæresten min Sniz. Vi laget noen låter, som min svigerbror likte så godt at han ga oss 5000 kroner så vi fikk mastret dem. Så fant vi bassisten og resten av gjengen ved at noen kjente noen som kjente noen, forteller Ida.

De mener likevel at det ikke var tilfeldigheter som bragte dem sammen. Det var skjebnebestemt. For i Cosmic Delay gjør de mer enn å spille.

– Det handler om mer enn å være et band. Vi er mennesker som trives i hverandre selskap, også utenom selve bandet. Vi har lyst til å både jobbe, leve og utvikle oss sammen. Vi har et felles mål, sier Tor Ingar.

Et absolutt demokrati

Målet han snakker om er selvsagt det å en dag kunne leve av musikken. Det håper de å nå ved å ha det gøy, spille på hverandres ulikhet og gjennom det nå flest mulig scener.

Dere er mange medlemmer, så hvem står for låtskrivingen?

– Vi er et fullt demokrati. Det fører til lange prosesser når vi samtidig er seks sterke personligheter. Ofte er det slik at vi da også vil seks forskjellige ting, om enn alltid med en felles tråd. Noen ganger begynner det med et riff, en tekstlinje eller en annen liten idé som ender opp i en låt som ikke var der fra før, men kom til gjennom gruppedynamikk. Tekstene er det jeg som skriver, ofte sammen med Sniz, sier Ida.

De understreker at det er både tøft og inspirerende når ingen liker akkurat de samme tonene. Det hjelper imidlertid på slik at de får mer ut av å jamme oppå hverandres forslag.

Eget univers

Resultatet av denne omstendelige skriveprosessen kommer snart i salg under navnet «Tunes of Secrecy».

– Vi føler at den tittelen beskriver mangfoldet i låtene på albumet. Tekstene er veldig åpne for tolkning. Det er ikke noen 1-2-3 og så er de forklart formel. Disse ordene er også å finne igjen i låten «Sideways» på plata, sier Ida.

Albumet kan ellers by på et bredt spekter av sjangre, med umiddelbar popmusikk og alternativ rock som ytterpunktene. Hvordan det faktisk lyder er de imidlertid tilbakeholdne med å utdype utover at det er deres eget musikalske univers, med stort hjerterom.

For et knapt år siden fikk verden en første smakebit i form av videoen «Juicebox». I forbindelse med albumslippet kommer det en ny til låte «Born to Blues», med video spilt inn i Danmark.

– Danmark var veldig gøy. Men det var også veldig kaldt. Vi sto ute i tre dager og hoppet og danset på isen. Som for øvrig datt sammen. Heldigvis uten hverken oss eller utstyr på. Egentlig hadde vi tenkt å dra til Gran canaria, men det var det hverken tid eller penger til, så da fant de frem til Danmarks rå og markante strender i stedet, forteller Tor Ingar.

Cosmic Delay har foreløbig kun sett noen få klipp fra videoen, der også Idas far har en liten rolle. De gleder seg derfor like mye som oss andre til lansering av en video som viser en helt annen side av dem, enn de bildene man har sett av dem fra tidligere.

Cosmic Delay har slippfest på Parkteateret 23. februar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s