Boy: – Vi er perfeksjonister

Først publiserti Spirit 22.11.12

Den tysk-sveitsiske duoen Boy gjestet Oslo tidligere i uken. Spirit møtte dem på utestedet Mono.

Boy består i motsetning til hva man skulle tro utfra bandnavnet av de to jentene Sonja Glass og Valeska Steiner. Vi måtte selvsagt spørre hvorfor de valgte dette ikke helt innlysende navnet?

– Det ligger ikke noen dyp mening bak det. Vi strevde skikkelig med å finne noe passende, noe som kunne beskrive både oss og musikken vår. Og vel… Det fikk vi ikke til. Så da gikk vi for det motsatte. For selv om det nesten ikke kan googles, husker folk det jo.

Speed-dating

Jentene møtte hverandre i Hamburg på Tysklands kanskje mest prestisjetung musikalske sommerskole. Dette er skolen nær sagt «alle» som er noe i tysk musikkliv har besøkt for å både bygge nettverk og finne bandmedlemmer. Det var også planen for Valeska og Sonja.

– Jeg gikk hos en sanglærer hjemme i Sveits, og han som anbefalte meg å søke der. Siden jeg ville videre, gjorde jeg som han sa, og var heldig nok til å komme inn. Det er jeg evig takknemlig for, sier Valeska.

For Sonja, som allerede bodde i Hamburg, var det derimot andre gang hun dro til hva hun omtaler som speed-dating for musikere. Og denne gangen ble det altså full klaff, selv om det skulle ta to år fra de møttes til årets album ble realisert.

Viktige detaljer

Valeska og Sonja har nemlig flere ting til felles enn selve musikken. De er begge svært opptatt av detaljer. Dette medfører blant annet til at det ikke er gjennom jamming og gitar-samspill låtene blir til. De sitter i stedet hver for seg, og sender hverandre lydfiler, tekster og innspill.

– Det er greiest sånn. Det er ikke alltid inspirasjonen kommer når vi sitter sammen, og på dette viset kan vi jobbe når det passer oss. I tillegg trenger vi stillhet for å høre oss selv, og det er ikke mye som er vanskelige enn å skrive når noen hele tiden venter. Denne måten å arbeide på gjør oss ikke bare frie, men også uavhengige, sier jentene.

Sonja har dessuten studio hjemme slik at hun utnytter mulighetene som ligger i å utforske ulike arrangementer og instrumenteringer der.

– Vi er perfeksjonister. I tillegg til at vi altså skriver sakte. Noen vil kanskje kalle det en dårlig kombinasjon, men vi har ikke dårlig tid, nå som vi har funnet hverandre.

Oppvarmingens gleder

Bakgrunnen for Norgesbesøket er ellers at de for tiden turnerer sammen med Katie Melua, dvs; de er oppvarmingsbandet. Det er en rolle de er godt kjent med fra andre turnéer, og de liker det.

– Det er en strålende måte å få presentert oss på, uten prestasjonsangsten som gjerne følger med når vi skal være hovedattraksjonen. Det er noe befriende i å ikke skulle være ansvarlige for alt. Nå har vi heller ikke så mye å tape. Det verste som kan skje er liksom at ingen husker oss etterpå, og da er det ikke farlig.

De understreker imidlertid at de slett ikke har som plan å fortsette karrieren som support-band. I sommer turnerte de for seg selv, og etter en lang juleferie drar de på egen tur til Nord-Amerika. Helst blir det også noen festivaljobber fra våren av.

– Vi føler at vi gjør ting i riktig rekkefølge. Vi har jobbet hardt, i mange år. Hvor vi er nå er summen av det, og så vil kun fremtiden vise hvor langt vi kommer, sier Boy-jentene.

De har for øvrig også noen gode råd til musikere som ennå ikke har funnet sin vei:

– Start et band. Spill. Forsøk alle tenkelige sjangre, og velg den, eller de, du liker. Spill mer. Og ikke minst; vær deg selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s