Konsertanmeldelse – Fest med Lukas Graham

Først publisert i Spirit 15.10.12

Lørdag spilte danske Lukas Graham opp til skikkelig fest på Parkteateret.

Lukas Graham har i løpet av det siste året blitt stort stjerne i Danmark. Her til lands er han imidlertid fortsatt ganske ukjent, noe som syntes på det noe skrinne antall fremmøtte. Det la heldigvis ingen demper på stemningen, kanskje snarere tvert i mot. For danskene visste å bruke intimkonsertformatets fordeler.

Fra bandet, som i tillegg til Lukas Graham består av Magnum på bass, The Captain på tangenter og Lovestick på trommer, entra scenen til de en drøy time senere bukkende takket for seg var det nemlig pop-fest. Eller soul-fest. Eller som bandet insisterer på å kalle det; en oppvisning i feiende flott ghetto-pop. I tillegg var det stor underholdning.

Lukas Graham har nemlig ikke bare en særdeles god stemme, han holder også en sjeldent sjarmerende og småfrekk tone mellom låtene. Latteren satt mao ord løst, både på og foran scenen. Og når han ba om en kvinnelig rekvisitt til avslutningslåta på hovedsettet; «Red Wine» var det rett så mange hender i været. Jenta som ble valgt, fikk da også rødvin – i plastglass, og behørig oppvartning fra såvel bassisten som en knelende Lukas.

Andre høydepunkt var ellers fremføringene av «Nice Guy» og «OrdinaryThings», samt en stødig og lekker versjon Sam Cook klassikeren «A Change Is Gonna Come» og ikke minst, siste låt ut; festlige «Drunk In The Morning».

Det må jo også nevnes at selv om Lukas Graham er ubestridt frontmann, er det en fornøyelse å se – og høre – samspillet med de øvrige bandmedlemmene, der de gjør hverandre både musikalsk bedre og scenetekkelig morsommere.

Og så til neste gang de kommer til Oslo, er det bare å håpe de har fått spilt inn flere låter. For er det noe å innvende mot lørdagens festforestilling er det at den nesten var for kort. En time til hadde feks vært fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s