Intervju: The Killers: – Dette albumet er oss, på vårt beste, akkurat nå.

Først publisert i Spirit 11.09.12The Killers hadde en gjesteopptreden for spesielt inviterte på Sentrum scene sist uke. Jeg var så heldige å få noen minutter med bassist Mark Stoermer like før konserten.

Norgesbesøket var en del av en promo-turne bandet gjør i forbindelse med det kommende albumet; «Battle Born». Slike turer er ikke hva Stoermer helst gjør, i og med at det da gjerne ikke blir tid til annet enn presse og lydsjekk, og kanskje en liten tur ut bare, som på Tilt kvelden i forveien. Forrige gang han var i Oslo derimot, fikk han sett litt, og det likte han bedre. Han understreker imidlertid at han ikke klager.

– Det er morsomt å spille og møte forskjellige publikum. Og så lenge jeg ikke overdriver, og turnerer så mye at jeg glemmer hvor jeg er, eller hvor jeg skal, er det bra. Jeg får jo også sett mer av verden enn de aller fleste.

Hans favoritt blant spillesteder er for øvrig Sør-Amerika. Og da særlig Mexico, Chile og Argentina. Ganske enkelt på grunn av det ville publikummet, som ter seg som om hver sang er den siste.

Krevende innspilling

«Battle Born» er The Killers fjerde studioalbum. Det er også det albumet det i følge Mark Stoermer det har vært vanskeligst å lage. De tidligere albumene var alle overskuddsprosjekter i betydningen at de spilte inn kanskje 30 låter, og så kuttet ned frem til de hadde plata klar. Denne gangen gikk de imidlertid i studio med kun 5 ferdige låter, og så måtte resten gjøres underveis.

– Det var en helt ny måte å jobbe på. Samtidig fikk vi det for oss å ikke bare jobbe med de beste produsentene, men alle de beste produsentene vi kunne tenke oss, slik at vi har endt opp med hele 5 ulike produsenter. Dermed ble det et strev å få sydd låtene sammen til en fungerende helhet. Men vi fikk det til. Dette albumet er oss, på vårt beste, akkurat nå.

Han forteller også at denne kampen for å få albumet på stell er med på å gi tittelen, som ellers er slagordet til deres hjemstat Nevada, en dobbelt betydning.

Låtanbefaling

Om Mark Stoermer skulle anbefale deg sine personlige favoritter på plata ville det være: «Heart of a Girl» og «Flesh and Bone». Sistnevnte kun fordi han liker den, mens førstnevnte er fordi det er den første låta de har samarbeidet med noen utenfra i skriveprosessen.

– Vi gjorde en jam-session der produsenten; Daniel Lanois var tilstede. Etter 7 spillinger satt den. Og det du hører er basert på de live-opptakene. Det bare skjedde, og det er det som også gjør den spesiell, sier bassisten som gleder seg stort til å presentere det nye materialet for verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s