En god nummer to?

Først publisert hos Spirit 25.04.12

The Big Pink er et av de bedre eksempler på at det vanskelige andre albumet er – vanskelig.

Den britiske elektro-shoegaze duoen The Big Pink debuterte storveis i 2009 med albumet A Brief History of Love. Det var en mørk, smått kinky og alldeles fortreffelig forlystelse for øret som bød på klassiker-nære spor som bl.a. «Dominos» og «Velvet». Det var ikke uten grunn at førstnevnte ble brukt som musikalsk underlag da Nicky Minaj i fjor forsøkte innynde seg litt indie-kred med låta Girls Fall Like Dominoes.

Det lovet i grunn heller ikke så galt for oppfølgeren da de før jul slapp Hit The Ground (Superman), en fri disko-versjon av Laurie Andersons hit fra 1981 Oh Superman. Men så kom Future This på nyåret. Og brått var The Big Pink ikke riktig så stort lenger. Eller rettere, for meg, var de kun en stor skuffelse. Aller mest fordi jeg hadde forventet seg må mye mer. I hvert fall mer enn bare litt over middels god resirkulering av tidligere høydepunkt, og svulstige, semi-lystige elektro-pop-overganger.

Imidlertid er det jo slik at tiden leger osv, og etter et par måneder kan jeg nyansere det hele til at kanskje albumet som helhet ikke var all den stygg-pene popen jeg hadde håpet på, men at det likefullt har sine øyeblikk. Et av dem er den hektiske disko-rock låta «Lose Your Mind», der disse London-gutta viser at de fortsatt kan gjøre dysterhet skikkelig snertent.

Den har selvsagt også nettopp fått en kledelig, heftig video.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s