Bypåske

Først publisert hos Spirit 04.04.12

Bypåske er bedre enn sitt rykte. Det er også fransk pop.

Et av årets foreløbig beste eksempler på sistnevnte er sofistikerte og sensuelle Francois & The Atlas Mountains, som i januar ga ut albumet E Volo Love på det engelske indie-selskapet Domino.

Jeg oppdaget plata via andresingelen; Slow Love. En vidunderlig knappe fem minutters sak som utgir seg for å være en smooth 80-tallspastisj av typen Destroyer gjorde så fint i fjor, før den tar tak i synth-popens mer stønnende sider og sklir langt ut på et dansegulv. Låten som så fikk video rett før helgen er derimot strammere sjangeren, uten at det gjør den mindre leken.

«City Kiss» er som tittelen antyder en flørt av en bysang. Med gatesmart pop-letthet sjarmer den både med og uten bilde, når Francois blander inn engelske gloser for lettere å forføre anglofiserte ører. (Det fungerer!) Og den er altså akkurat passe myk, varm og gatedansvennlig for denne stille uken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s