En slags fritidsliste: 50 låter ikke på topp-20-album-2020-første halvår-spilleliste

God musikk kommer i flere formater. Det samme gjør lyttevaner.

Jeg har her tatt utgangspunkt i mine vane med å hente ut enkeltspor for såkalt randomisert lytting, en slags digital forlenget miks-tape, om du vil. For så å sette sammen de sporene som fulgt meg mest på øret gjennom vinter, vår og forsommer.

Untatt er låtene fra album som jeg har rangert som halvårsbeste. (Den listen kan leses og høres her: Topp 20 ALBUM FØRSTE HALVÅR 2020.)

Dette er i så måte ingen rangering fra best til nest-best. Det er en liste som kan høres i alle retninger, forfra, bakfra og på det som i sin tid het shufle-mode. Samtidig som det jo bare passet seg å begynne med vidunderlige Wonderful (av Burna Boy) sånn for å sette stemningen.

For kanskje er dette like gjerne en refleksjon over mine stemningsleier som noen ren kvalitativ vurdering av låtene, uten at det skal leses til forringelse for noen av de utvalgte spor. De har jo – på gitt tidspunkt – truffet noe i meg, og det er jo en kvalitet i seg.

Dessuten, synes jeg de alle, har kvaliteter verd å løfte frem, og dele, med flere.

God lytting!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s