TOPP 20 ALBUM FØRSTE HALVÅR 2020

Det har vært litt av et halvår, men også for noen måneder det har vært for god musikk.

En vår – for ikke å si; et kommende år – for historiebøkene, er vel den korte oppsummeringen av de siste månedene. Måneder som ikke bare har midlertidig forandret måten vi omgås hverandre, men også kan se ut til å endre mer for fremtiden enn hva godt er, ikke minst for musikkfeltet.

I alt som ikke har vært – eller er – som det pleide er det imidlertid både glede og annen interessant trøst å finne i den innspilte musikken, som lettere omrokkert har kommet ut siden jul. Det har ikke stått på gode og vesentlig bedre utgivelser enn det de siste månedene. Og en smakebit av det fremste av dette har jeg altså samlet i denne spillelisten under her.

Denne listen er på ingen måte noen fasit for hvordan en årsliste vil ta form når året senere skal oppsummeres. Det er nemlig opptil flere album jeg bare ikke har fått hørt nok til at jeg vet hvor jeg skulle plassere på denne halvårslisten. Så da har de bare falt – midlertidig ut – i hvert fall i den nåværende knappe 20-spors formen.

Det kan jo også være nye lyttinger endrer den plasseringen som er satt, også. For dette er jo ikke album som på noe vis er ferdighørt. Det er kanskje derfor de er plassert som de er. Som årets ypperste.

Men hvilken skive som jeg mener er årsbeste, så langt. Se det, det er jeg ikke tvil om. (Hvorfor kan for øvrig dels leses i intervjuet jeg gjorde med nettopp Perfume Genius for Klassekampen tidligere år: Kroppskunstneren )

God lytting!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s