Jeg kan ikke forstå hvorfor denne låta ikke er utgitt i Norge

Redigert utgave av tekst først publisert hos Spirit 30.01.14

Parov Stelar

I siste nummer av Spirit kan du lese intervju med gutta i rapgruppa Herreløse.

Jeg møtte dem på et gjemt og lukket utested, midt i Oslo sentrum. Til stede var også deres manager. I passe uforstyrrende avstand under selv samtalen. Etterpå derimot kom vi i prat.

Han hadde lest bloggen min. Og på topp 40-listen for 2013 hadde han funnet noe som falt i smak. Faktisk hadde han funnet frem det han kalte en treat. Og en treat var det.

Det var nemlig promoplate av Parov Stelars singel fra i fjor høst. Den var til tross for internettet gått meg hus forbi da ingen hadde funnet det for godt å gi den spilletid her til lands.

Keep on Dancing er musikalsk sett derimot lettere funk-tilgjengelig enn mye annet av det østerrikeren Marcus Füreder som han egentlig heter, er kjent for. På andre utgivelser danser han rundt med både elektro- og nu-jazz avarter, og for ikke å glemme elektro-neo-swing.

Uavhengig av sjanger. Det er verd å følge formaningen: Fortsett å dans. Parov Stelar gjør det enklere.

2 kommentarer

 1. Ahh, så bra!
  Jeg traff Marcus på Korfu på nittitallet, han hadde et dj-set på en sjappe som jeg ikke husker hva heter men husker at han supplerte settene med to kompiser på blås.

  Marvin Gaye dukker jo opp i en del samples, husker min eldste datter spilte Good Girl med Robin Thicke hvor det var lyden av «Got to Give It Up» som reiv meg opp av stolen, men denne versjonen med PS oppleves som renere og ærligere. Bra musikktips til de som ikke er kjent med han 🙂

  God lørdag!

  Liker

 2. Parov Stelar er helt klart ærligere. Thicke har underkommunisert sine samplinger så mye at det er blitt tvistemål av det.

  Og litt misunnelig på at du har sett ham spille live da. Det er på ønskelisten min for året.

  God lørdag til deg og 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s