Gylden høst

Først publisert hos Spirit 12.09.13

CDSTUMM356_promopic

Goldfrapp har igjen laget et gullkantet album.

Alison Goldfrapp og Will Gregory slapp sitt sjette studioalbum denne uken. Det har navnet «Tales of Us. En tittel som sammen med det duse coveret lett leder tankene mot det drømmende og eventyrlige. Og dermed hinter om at dette kan likne på det bandet gjorde i debuten, og ikke minst, «Seventh Three», en av forrige tiårs finere utgivelser.

Førsteinntrykket holder seg gjennom hele skiva. Den er i tillegg nær, med en anelse mer finstemt poesi enn tidligere nevnte plater.
«Tales of Us» byr ikke på noen større utskeielser. Det er delikat, elektronisk drømmende elektro-pop fra første fortelling om «Jo» til den avrundes med historien om «Clay». Samtidig er det en gjennomgående behersket intensitet, som gjør at det som tilsynelatende er ensformig over tid blir mangefasettert. Tonene bærer så vel brennende lengsler som de filmatisk, fremstilte (for)tapelser. Sistnevnte gjerne i sort/hvitt.

Albumet har da også fått en egen film laget etter seg. Den vil bli satt opp på kino i løpet av høsten. Om det også blir i Norge er ennå ukjent. Jeg skal uansett se den.

Selv om bildene musikken fremkaller sannsynligvis er finest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s