Nik & Jay: – Vinteren er til for å lage barn

Først publisert hos Spirit 08.02.13

nik-jay

Den danske pop/hip-hop duoen Nik & Jay slipper i disse dager singelen «Clappin’» i Norge. Og 18. februar gjester de Vixen Blog Awards.

De to gutta skryter av sol og hygge i København når Spirit ringer. Det er også det peneste de kan si om den danske vinteren; at den er en tid for å ha det hyggelig.

– Vi går ikke på ski eller noe sånt, så det et eneste man kan gjøre om vinteren er å være inne, kose seg og lage barn. Det er jo ikke bare galt, men vi liker definitivt sommeren best. Særlig sensommeren i København er nydelig.

Nytt språk – Ny stil

Nik & Jay har i tillegg til 19 hitsingler på rad, flere bestselgende og kritikerroste album bak seg. De aller fleste av låtene på morsmålet. Nå satser de for første gang for fullt engelskspråklige tekster, ikke bare i det store utland, men også på hjemmebane.

– Vi har lett en stund etter vår engelske stemme. Når du synger på danske er tekstene nærmere, og du er mer naken. Selv om betydningen er den samme er følelsen du får av «jeg elsker deg» noe annet enn «I love you». Dessuten er det mye som er enklere å synge slikt på et annet språk, så det var frigjørende for hele skriveprosessen.

Det er imidlertid ikke bare språket som er nytt. Lyden har endret seg i takt med ordene, i tillegg har de samarbeidet med en regissør de ikke har brukt før. Det nye uttrykket forklarer de som mørkere elektronika, med et sterkere bassfundament.

Den forrige singelen, «United», samt samarbeidet med norske Erik og Kriss på låta «My City», var begge langt lystigere happy-go-lucky i stilen. De legger imidlertid ikke skjul på at all endringen også er krevende.

– Det er klart det er en utfordring. Men det liker vi. Og nå åpnes en helt ny verden seg for oss. Vi kan overraske igjen i Danmark, mens vi samtidig kan gjøre Nik & Jay kjent – og forståelig – for et mye større publikum. I tillegg elsker vi å reise, og dette gir en unik mulighet til å gjøre nettopp det.

Norgesvenner?

«Clappin’» er låten de skal fremføre under Vixen Blog Awards. Det er imidlertid ikke første gang de er i Norge. Faktisk tror gutta at de har vært her nesten et tosifret antall ganger. De har gjort en minneverdig fuktig konsert på Københavnbåten. De har spilt på småklubber, turnert med MadCon på festivaler i Nord-Norge, og besøkte senest i fjor Rockefeller med nevnte Erik & Kriss.

I tillegg pleier Jay å reise på fisketurer med sin far til Namsen i Nord-Trøndelag sommerstid. Noe han synes gir fred, og på alle vis setter stor pris på. Pris setter de også på mottakelsen de pleier å få her:

– Det har alltid virket som det norske publikummet har kjent noen av låtene våre, enda vi ikke har vært utgitt her. Slik støtte liker vi.

Faktisk liker de det så godt at de kommer tilbake allerede i april. Da lover de kake i anledning sitt 10 års jubileum som duo. Det skal ellers feires med lansering av en EP hjemme i Danmark, og intens turnering utover sommeren. Med Tivoli i København i august som det uttalte høydepunktet.

Ta kontakt

I tillegg til den forestående turnéen, vil de neste månedene bestå av promotering, både mot presse og på nettet. De deler for øvrig alle samtalene seg i mellom, og er selv til stede for fansen på Facebook.

– Det vi vil er å lage musikk, og mer musikk. Så i fremtiden håper vi å gjøre mindre promo og mer av det vi brenner for. Til det beste for alle.

De understreker likevel at de gjerne hører fra publikum. Og har dette budskapet til sine norske fans:

– Ikke vær redde for å ta kontakt, om hva det skulle være. Vi vil ta oss tid til dere. Fred og kjærlighet fra Danmark.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s