Imagine Dragons: Elsker å lage låter

Først publisert i Spirit 29.01.12

imagine-dragons

Las Vegas-bandet Imagine Dragons slipper debutalbumet «Night Visons» 1. februar. Spirit tok en kjapp prat med trommisen.

Indierockerne som så langt tilbake som i 2008 dannet Imagine Dragons er Dan Reynolds på vokal, gitarist Wayne Sermon, bassist Ben McKee og Daniel Platzman på trommer. Ingen av dem er opprinnelig fra hverken Utah eller Las Vegas, likevel er det denne byen som er kjent for helt andre ting enn sin alternative rockescene de har spilt seg opp fra.

– Det er ikke mange lokale band der. I for eksempel flotte musikkbyer som New York, Austin og Los Angels er det langt mer trangt om plassen. Dessuten er det billig å leie i Las Vegas, så vi har sluppet å ha noen dagjobb og heller brukt dagene til å øve, forteller Daniel.

Det har imidlertid ikke vært noe latmannsliv for bandet i byen som aldri sover. Spillejobbene har gjerne vart i 6 timer, der de har konkurrert med lys, bling bling og andre dingser for å få folks oppmerksomhet. Dette er noe han også mener har gjort dem godt.

– Folk har likt å høre oss. Dermed hadde vi allerede et navn og godt rykte å ta med den korte veien til Los Angels, der Dans kontakter var.

150 låter

Imagine Dragon er her til lands foreløpig mest kjent for singelen «Radioactive», som har ligget høyt på radiolistene i mange uker allerede. Denne låten som handler om å begynne på nytt, blir selvsagt også å finne på albumet det har tatt dem hele fire år å lage.

– Vi elsker å lage låter. Vi har vel skrevet rundt 150 stykker. Så da vi skulle spille inn plata var det bare å trekke fra haugen av dem vi stadig vendte tilbake til. Vi hadde likevel med oss hele 18 ferdige demoer i studio, som nå har endt opp i et knippe utvalgte sanger vi er skikkelig stolte av. Dette albumet er alle våre beste sider.

Hvordan vil du selv beskrive musikken deres?

– Det blir litt som den blinde mannen som skal beskrive elefanten. Han tar i snabelen og forteller at det her er en slange, osv. Det er ingen enkelt-sang som kan fortelle hvordan vi høres ut. Men jeg forestiller meg at det kanskje kan oppsummeres i store antemiske beats, med sveipende gitarer.

Inspirerende internett

Inspirasjonen til alle disse låtene finner bandet i de fleste kulturelle uttrykk. Det være seg om det er film, billedkunst eller andre musikeres verker. Sistnevnte hos så forskjellige band som U2, Arcade Fire, Beatles, The Who, Of Montreal og SBTRKT.

– Vi finner noe interessant overalt rundt oss. I tillegg har internett gjort det så enkelt å oppdage nesten alt. Det være seg om det er smalt eller stort.

Det å oppleve andre ting enn det som skjer med bandet er det imidlertid ikke lenger tid til. I februar er det turnering; først i statene, så Europa, før det er ny runde på hjemmebane. Og den 16. april besøker dette bandet med det fantasy-klingende navnet Blå i Oslo.

Hva kommer bandnavnet av?

– Det er et anagram for noe vi likte. Til å begynne med syntes vi bare det var en morsom greie, men så kom det opp en side på nettet der du kan taste inn forslag til hva det betyr. Så nå er det blitt noe mystisk, vi bare aldri kan dele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s