Intervju Oberhofer: – Digger Øya og norsk mat

Først publisert hos Spirit 16.08.12

Onsdag i forrige uke spilte New York-bandet Oberhofer på Øyafestivalen. Jeg møtte dem til en kort prat like etter konserten.

De fem hyggelige karene i Oberhofer var fornøyde, men slitne, etter en konsert som ble mer krevende enn de hadde tenkt seg.

– Konserter er nesten alltid fine, om enn forskjellige. Noen er enkle og lette, mens andre tar mer på. Her fikk vi noen tekniske problemer, som gjorde det utfordrende. Men slikt gjør også at vi blir mer fokusert, og får frem det frenetiske i oss. Dessuten var jo både publikum og området skikkelig flott. Så det her ble veldig bra.

Klassisk pop

Bandet ble startet etter at vokalist og låtskriver Brad Oberhofer, som de altså har tatt navnet fra, flyttet fra Tacoma, Washington til New York. Inspirasjon finner han i klassisk musikk som feks Tchaikovsky, men også i nyere pop som Beach Boys. Et par av de andre gutta trekker også frem soul og jet-rock. Og da er det kanskje ikke så rart at når de skal beskrive musikken sin selv blir det: Manisk barokk-pop.

– Det er i grunn ikke så viktig hvor inspirasjonen kommer fra. Det handler om å finne en følelse det er verd å lage noe av. Og når det funker, så blir det gøy å spille også. Det er uansett det viktigste; at det er gøy.

Morsomt var noe de også hadde da de laget videoen til singelen «Cruisin FDR», som du kan se nedenfor.

– Vi fikk tilsendt en mengde forslag. Men vi likte faktisk ingen av dem. Så da ville vi heller gjøre det selv. Det var veldig moro, både å snekre sammen ideen og å lage den. Og vi håper jo det er underholdende for flere også.

Blivende norgesvenner

Oberhofer kom for øvrig fra Chicago til sitt første norgesbesøk allerede tirsdagen, og rakk dermed også å få med seg litt av Oslos uteliv. Blant annet trekker de frem utestedet Mono som et svært kult sted. De ser også frem til å gå rundt på festivalen senere på kvelden. Samt ta seg nok en bytur før ferden går videre til Gøteborg.

– Vi har hørt at Thurston Moore [som spilte på Sjøsiden mens intervjuet pågikk] skal spille i kveld også, det vil vi gjerne få med oss. Så vil vi se litt mer av byen, og møte flere nydelige mennesker. Egentlig ville vi gjerne ha vært her en uke til.

Det er heller ikke bare de fine omgivelsene, og folka, Oberhofer liker. Det beste med Norge er, uventet nok: Maten.

– Vi ville gjerne takke Øyafestivalen, og Oslo, for den fantastiske maten. Den smaker både godt og sunt, på en gang. Så inviter oss tilbake hit, sier Oberhofer, med utropstegn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s