Gjenforente gleder

Først publisert i Spirit 03.08.12

Det er andre gjenforente band som står høyest på Øyaplakaten. Men det gjør ikke The Afghan Whigs-gjenforeningen mindre stor.

The Afghan Whigs var punkrock-bandet som til strålende kritikker gikk i retning soul på begynnelsen av 90-tallet. Med et halvt unntak for albumet Gentlemen, fikk de imidlertid aldri noe egentlig kommersielt gjennombrudd. Derimot ble de et av disse såkalte kult-bandene, som har hatt virkelig betydning for en mengde ulike band senere.

Frontmann Greg Dulli har for øvrig ikke ligget på latsiden siden bruddet i 2001 (mellomspillet i 2006 ikke glemt). I tillegg til å ha sitt eget prosjekt The Twilight Singers, spiller han med Mark Lanagen i The Gutter Twins. Og neste torsdag står altså mannen med den lyriske stemmen på scenen i middelalderparken sammen med gode gamle The Afghan Whigs.

Der vil man helst, i tillegg til mange eldre godbiter, få høre den nyslupne coveren av en annen Øya-artist. The Afghan Whigs har nemlig på mesterlig vis tatt for seg Frank Oceans «Lovecrimes».

Jeg velger denne lett foran orginalen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s