Animalske gleder.

Først publisert hos Spirit 29.03.12. Gjendeles på forsiden her også, ganske enkelt fordi denne er blant årets fineste.

I februar slapp Shearwater det alldeles flotte albumet Animal Joy. Denne uka kom andre video derfra; You As You Were.

Shearwaters forrige plate The Golden Archipelago, var en åpenbaring av et rockealbum, som fullendte en triologi om hva som enklest kan kalles storslått skjærgårdsromantikk. Ryktene sa derfor at årets utgivelse skulle bli av det enklere slaget. Det stemmer, nesten.

Animal Joy har ikke de formidable arrangementene Shearwater tidligere slo om seg med. Men ingenting vokalist Jonathan Meiburg gjør kan høres lett og enkelt ut. Til det er kontratenoren for massiv. På vidunderlig vis tar nemlig stemmen tak i en hver låt, og gjør den umiskjennelig større, og gjerne vakrere.

Det er ikke dermed sagt at man overhører hverken piano eller trommer, eller det definitivt råere drivet i låtene. Men dette blir mer som komplimenterende størrelser i et lydbilde som svermer mindre enn tidligere, og kanskje derfor også gjør seg ørlite lekrere. Les: Mer sexy enn romantisk.

«You As You Were», som også er min favorittlåt på skiva, er litt av alt det ovennevnte. Og her har den altså også fått en riktig så flott video. Selvsagt med visse animalske innslag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s