Intervju: Hercules and the Love Affair

Torsdag gjorde Hercules and The Love Affair etter sigende house-party på lyse ettermiddagen i Klubben. Jeg møtte DJ/produsent Andy Butler og vokalist Shaun Wright for en kort prat knappe halvtimen før de entret scenen.

Pressefoto: Universal

Sist gang Hercules and the Love Affair gjestet Oslo og Øyafestivalen, i 2008, kollapset dansegulvet. Slikt gjør noe med forventningene til årets opptreden, som gutta kan fortelle er bra høye. Selv om de også helst ser at gulvet holder denne gangen, noe det altså også gjorde.

Antony-samarbeide.

Her til lands er Hercules and the Love Affair fortsatt mest kjent for den selvtitulerte debut-platen, og samarbeidet med Antony Hegarty (fra Antony and the Johnsons) på særlig kjempe-hiten Blind. Det var derfor ikke uventet at da jeg spurte nettet om det var noen spørsmål til bandet, var det nettopp dette som ble trukket frem.

Butler kan fortelle at det ikke er umulig at de igjen vil samarbeide, som i at ingenting er umulig. Men at det var naturlig, for begge, å ta en pause fra det profesjonelle samværet etter at de hadde arbeidet så tett på forrige album. Personlig har de derimot fortsatt god kontakt, og setter pris på hverandres arbeider, som etter 2008 har fått rom til å finne nye retninger.

For Andy Butler vil dette si, at han har forlatt discouttrykket etter et 13 år langt og nært forhold, og nå har beveget seg inn i mer House-like rytmer. Dette er svært hørbart på deres særdeles flotte album av året «Blue Songs«, der Shaun Wright altså er en sentral stemme.

Wright er for øvrig bare en av flere Butler samarbeider med i årets utgave av bandet, som ellers består av Kim Ann Foxman, Mark Pixtel og Aerea Negrot. Alle med temmlig ulike musikalske bakgrunner, noe som også bidrar til albumets befriende uttrykk.

Drømmesammarbeide

Butler har tidligere sagt at han ønsker å jobbe med et vidt spekter av artister, så jeg spør hvem som er drømmepartneren?

– Annie Lennox. Uten tvil. Hun har den reneste stemmen, og hvis det er sant som det sies at skjønnhet er søken etter perfeksjon, er hun det.

Wright supplerer med å konstatere at Lennox ganske enkelt er «the man».

Coco Chanel

Videoen som følger nedenfor er imidlertid ikke et av Shaun Wrights vokalspor. Derimot er det nummer tre, i en serie på tre, av elegante hyllester Andy Butler laget for Coco Chanel, med Aerea Negrot på vokal.

– Chanel var et fantastisk, ekstraordinært menneske. En pioneer, som designet for fremtiden. Det er hva jeg forsøker fange i tekstlinjen «How do you make forever». Hun gjorde nemlig akkurat det.

Filmen er også et lekkert stykke videoarbeide, med den tyske modellen Iekeliene Stange i hovedrollen. Som låten er den nær tidløs, med et blikk for det sofistikerte og ikke minst, det fashionable.

PS. Taggene er etter bandets eget ønske.

PPS. Hadde det latt seg gjøre, skulle jeg sett dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s