nytten av ufullkommenhet.

De siste dagene har det igjen vært flere parallelle diskusjoner om hvordan man bør te se i de sosiale medier, les: Twitter og Facebook.

Innleggene har vært mange. Noen gjennomtenkte, noen reflektert selvsentrerte og noen bare det siste. Felles for de fleste (men for all del ikke alle) av dem, har i imidlertid vært at deres fokus på [u]nytte har satt det sosiale aspektet av sosiale medier i skyggen. Eller nesten i skammekroken, for å ikke være strømlinjeformet nok etter de mediale hensiktene.

Og hva jeg synes om en overdreven nytte-tilnærming for personlig tilstedeværelse er trolig ikke vanskelig å lese seg mellom linjene til. Det betyr imidlertid ikke at jeg mener man skal vandre bevisstløs rundt på nett. Slikt er å sammenlikne med hodeløs fremferd i sosiale sammenhenger ute i virkeligheten, og har selvsagt lite for seg. Men i mellom dette og den stringente konformitet bør det være et stort rom. Eller i hvert fall så ønsker jeg meg det. Romslighet. På nett, som i virkeligheten.

Som jeg også ønsker meg at man, meg selv innbefattet, husker at det sosiale nettet formes av mennesker. Og at disse kommer i mange former og utgaver. Mer eller mindre fullkomne.

Og derfor. Er dagens flotte video hentet fra albumet med den treffende tittelen; «Beautiful Imperfection», av fransk-nigerianske ASA. For øvrig en av de aller beste soul-skivene som har kommet i år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s