Først publisert hos Spirit 19.06.12

bendik bilde

En lysere fremtid fra Bendik.

Det er en klisje dette med den lidende kunstner. Den er imidlertid ganske sann i tilfellet Bendik. Også den delen som tilsier at det kommer noe godt ut av all smerten.

Bendik, eller Silje Halstensen som hun egentlig heter, ga i fjor ut det lovende, heftige og ubehagelige albumet «Drømmen gjør meg ingenting». Det, og særdeles rosende omtaler for live-opptredener, fører henne denne sommeren til både Roskilde, Hove, Træna, Slottsfjell, Volum og Pstereo. Et av de stedene har i hvert fall jeg tenkt å få Bendik med meg.

Aller mest fordi hun helt sikkert kommer til å spille singelen som ble sluppet 14. juni.

«Jeg tror det blir bra igjen» er ikke direkte lystig. Men den slipper litt lys inn i den mørke, kjølige ambient-rocken. Og de deilig, seigt optimistiske synthene gjør at jeg tror det kan bli riktig bra å følge Bendik fremover.