Først publisert i Spirit 02.01.12

taylor swift

2012 kunne by på noen uventede sjangerblandinger. Friskest var kanskje komboen country-dubstep.

Helt på tampen av året slapp Taylor Swift singelen «I Knew You Were Trouble». Der gjør hun meg bekjent den første country-pop-låta med dub-step overganger. Og det funker.

Nå er jo ikke unge Swift noen hvem som helst i musikkbransjen, med allerede hele 6 Grammypriser i samlingen. Låten er hentet fra det for det storselgende sistealbumet «Red» som kom tidligere i høst. Dermed burde det ikke være en overraskelse at hun med slik fornøyelig freidighet overskrider sjangergrensene. Men min såkalte bok har hun denne kommersielle suksessen til tross – eller kanskje nettopp derfor – altfor ofte havnet i kategorien guilty pleasure, i den grad hun i det hele tatt har blitt ofret lyttertid. Det er herved endret.

Videoen som fulgte låta, viser for øvrig en helt annen nu-pønk side av Taylor Swift. Noe som ikke gjør henne mindre uimotståelig