Høstens fineste EP?

Først publisert i Spirit 28.09.12

Dum Dum Girls både perfeksjonerer EP-formatet og støy-popen på sin siste utgivelse.

Denne uka slapp Dum Dum Girls EPen «End of Daze». Der har de tatt med seg det beste fra fjorårets to fine utgivelser, og gjort det bedre. Det lyder mørkere, skitnere, sløyere og sårere. Kanskje aller mest det siste.

Sentret rundt en cover Strawberry Switchblades’ «Trees and Flowers» folder de fem låtene seg ut i knappe 20 minutter som både er en evighet, og så uendelig kort. Vokalist, og frontkvinne Dee Dees nær perfekt langsomme tilnærming til linjen «I hate the trees / and I hate the flowers/ and I hate the buildings / the way they tower over me» er akkurat så tung at den er til å bære, men vondt det gjør den.

Det definitive høydepunkt er imidlertid låten som følger etter: «Lord Knows». Låten er av flere beskrevet som svaret på hva en god singel er. Jeg er mer enn tilbøyelig til å være enig. Den er alt man har hørt av sjangeren tidligere satt sammen til noe som er større enn både basslinjenes myke gang, og tekstens tristesse. Og summen er virkelig til å miste pusten av.

Hvilket ritual de utfører i videoen, som ble sluppet mandag, skal jeg ikke spekulere i. Men låta kler det sære, sensuelle uttrykket, også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s