Magi i hverdagen

Først publisert hos Spirit 09.05.12

Øya-aktuelle Here We Go Magic er akkurat så magiske som navnet hentyder.

Tirsdag denne uken slapp Brooklyn-bandet <Here We Go Magic sitt tredje album A Different Ship. Det tidligere solo-prosjektet, nå bandet, til vokalist og låtskriver Luke Tempel, har denne gangen samarbeidet med Nigel Godric, selveste Radioheads produsent. Og det er i grunn ganske hørbart. Uten at det på noe vis låter som hverken kopi eller såkalt lillebror til nevnte band. Derimot er de blitt en bedre utgave av seg selv.

Here We Go Magic gjør nemlig noe så fornøyelig som lett på foten, eksperimentell folkpop, med uvjen vekt på så vel folketonene som poptrinnene. I blant nærmere de seg til og med den skjeggete landeveisrocken, feks på sporet «Make Up Your Mind», der det kun er bakteppet og den sarte vokalen som forteller at magien er søtere enn bassgangen skulle tilsi.

A Differents Ships beste øyeblikk, i hvert fall etter altfor få lyttinger, er for meg likevel singelen «How Do I Know». En smekker låt som slett ikke er så rett-frem-pop som den innstendig forsøker late som. Videoen er for øvrig laget av Sean Pecknold og forteller den kledelig bittersøte historien om en dansende robot som returneres til fabrikken av sin eier.

Se og nyt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s