Foto: Sony

I dag slipper den svenske sanger- og låtskriveren Sophie Zelmani sitt tiende album. Det har fått den passende tittelen Soul.

Hun beveger nemlig denne gangen sin betagende folk-pop i retning soulen. Og det kler den godt.

Rett nok er det få spor som er like intenst soulet som det alldeles flotte åpningssporet «Free Now» og skjønt saktegående «I Love You». Men det er ekko av sjangerens myke melankoli i hver vidunderlige vevre tone. Og ikke minst i de underfundig, lengtende tekstene.

Samtidig er dette kanskje mest gjenkjennelig som alltid like vakre Zelmani-låter, uavhengig av sjangersetting. For det er vakkert dette, på den stille romantiske måten hun har gjort det på så mange låter før. Hjerte/smerten er bare ørlite mer album-helhetlig uttrykt.

Og når albumet avrundes med 8 nydelige lavmælte minutter lange «My Soul Rembers», vet man at dette er musikk man virkelig vil minnes lenge.

Takk til plateselskapet som så vennlige å sende meg denne. Det har sjelden vært så verdsatt!