Den siste uken har det blitt påstått fra flere hold at rocken er død. Og at den faktisk har vært det lenge, den bare vet det ikke ennå.

Bakgrunnen for disse ryktene, som jeg personlig mener er sterkt overdrevne, er at britiske Music Week offentliggjorde liste-tallene for 2010. Antallet solgte singler innen sjangeren dumpet til sitt laveste nivå på 50 år. Og dermed var det bare for andre, som feks Guardian å konstatere rockens endelikt. Samme avis slo imidlertid tilbake allerede neste dag, på blogplass vel og merke, med at neida: Rocken bare hviler.

Hvordan tallene så er for Norge vites ikke. Men det man vet er at å benytte singlelister for å kartlegge den musikalske virkeligheten kan føre en ut på ville veier. Det kunne man feks lese i Ballade tirsdag under tittelen: – VG-lista er helt avleggs. Der vises det til at hitlisten ikke registrer visningstall for nettet.

I tillegg er det jo et spørsmål i seg, om man egentlig vil at salgslister skal definere en musikalsk sjangers livsrett.

Hvorvidt dagens lekre video: «Come Closer» fra soloporsjektet til Miles Kane (The Last Shadow Puppets / Rascals) vil nå singellistetoppen vites ikke, men er nok heller tvilsomt. Det forhindrer imidlertid ikke at dette er høyst levende og oppegående rockemusikk.