en forespørsel om anmelderi.

For ganske nøyaktig 4 dager siden havnet det en forespørsel om anmelderi i innboksen min. Og slikt skjer ikke oftere enn at jeg syntes det var ganske så hyggelig. Men ikke mer enn at jeg ikke åpnet den skikkelig før i dag.

Her følger hvorfor:

Denne e-posten var åpenbart en masseutsendelse, der jeg var referert som dere. Ikke nødvendigvis galt det. Men jeg hadde selvsagt følt meg ennå heldigere som mottaker med et: Du. Den var vennlig nok til å ha lenker til såvel spotify, som itunes og wimp. Men øvrig bandinfo var totalt fraværende. Adressen ga et hint om hjemmeside. Men der var det bare bannerannonse for å kjøpe albumet. Flere kreative facebook-søk måtte til før jeg omsider fant en gruppe(!) med mer info.

Men akk. Da var jeg allerede lei. Og hadde brukt en mengde tid jeg kunne ha brukt til å skrive, til helt unødvendige søk.

Kanskje jeg er borskjemt med presseskriv ol når jeg anmelder. Men jeg liker det. Liker å få litt info, ikke bare om hvem som spiller. Men også kanskje mulighet til å høre tidligere utgivelser, dersom slike finnes. Og høre meg opp, om jeg ikke kjenner dem fra tidligere. Og så vil jeg vite hva jeg skal bruke tid til å lytte på. Særlig om formålet er at jeg skal skrive her. På bloggen.

Dermed. Og dessverre for Bellman. Som har levert en bra skive. (Jeg har faktisk hørt den i nesten hele dag. Særlig den fine drømme-pop-låta When I’m Awake.) Ble dette i stedet for en god anmeldelse. Et hjertesukk… Om å gi bloggere litt mer når det bes om mer enn omtale av musikken.

Ganske enkelt; kjære musiker(e) /promtører. Legg ved info. Være direkte. Ha oppegående hjemmesider. Søkbare facebooksider. Og ideelt sett; helst en ny video.

3 kommentarer

 1. Stilig, den meldingen fikk jeg også. Mens jeg satt på jobb.
  Der har jeg hverken tilgang til Wimp eller Spotify. iTunes har jeg intet ønske om å bruke.

  Og som du sier – websiden er et reklamebanner.

  Hva er det som feiler norske artister og deres evne til å selge seg selv?

  Jeg får stadig info og forespørsler fra utenlandske band om å anmelde, og de lemper på med info og selger seg selv som få andre. Men her på berget har det fortsatt ikke gått opp for artistene at plateselskaper snart tilhører fortiden – og at de må ut og selge seg selv hvis de faktisk skal jobbe som artister.

  Og noe så enkelt som å sette opp en informativ webside + en Facebookside skulle være punkt 1. på enhver seriøs artists agenda…

  Liker

  • Hei Rune 🙂

   Kanskje feil å kalle det hyggelig at flere deler min frustrasjon over manglende info osv. Men det forteller vel bare tydeligere at det er flere artister som beklageligvis har en lang vei å gå når det gjelder selv-promotering.

   Så det er jo å håpe at de lærer snart. Siden man jo vil ha disse artistene frem i lyset også 🙂

   Bellman, som jeg kanskje litt unødig navnga her, har for øvrig fått opp en fungerende facebook-side etter at denne posten ble skrevet.

   (Uten at jeg skal ta noe kred for det.)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s